Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z kaszką 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka drobiowa 60 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300g (SEL,GLU,JAJ)
- Sztuka mięsa wieprzowego duszona 100g (SEL)
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Napój owocowy 250 ml