Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna owsianka 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa z mlekiem 120 g (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze ze szczypiorkiem 100 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa z ciecierzycy 300 ml (SEL)
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
  • Ziemniaki 200g
  • Kalafior gotowany 150g
  • Sos grecki 100 g (GLU)
  • Napój owocowy 250.ml
Skip to content