Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna owsianka 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa z mlekiem 120 g (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze ze szczypiorkiem 100 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko 200 g
– Obiad
- Zupa z ciecierzycy 300 ml (SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
- Ziemniaki 200g
- Kalafior gotowany 150g
- Sos grecki 100 g (GLU)
- Napój owocowy 250.ml