Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml b/c
  • Pieczywo pszenna żytnie 70g (GLU)
  • Pieczywo graham 50g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Jajeczna na parze z koperkiem 70g (JAJ)
  • Pomidor 50g 
  • Ogórek zielony 150g
  • Salata

– II śniadanie 

  • Kefir 200ml (MLE)

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (GLU,SEL)
  • Pulpeciki mięsno-warzywne 90 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
  • Salatka szwedzka 75g
  • Warzywa gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści