Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml b/c
- Pieczywo pszenna żytnie 70g (GLU)
- Pieczywo graham 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Jajeczna na parze z koperkiem 70g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Ogórek zielony 150g
- Salata
– II śniadanie
- Kefir 200ml (MLE)

– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (GLU,SEL)
- Pulpeciki mięsno-warzywne 90 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU MLE)
- Salatka szwedzka 75g
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
