Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa z koperkiem 60 g 
  • Ogórek konserwowy 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 200 g

– Obiad

  • Zupa botwinka z ziemniakami i fasolą 300 ml (SOJ,GLU)
  • Pulpety rybny 90 g (RYB, JAJ, GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Mizeria z jogurtem 75g (MLE)
  • Brokuł gotowany 75g
  • Sos pietruszkowa  80 ml (GLU)
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content