Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa z koperkiem 60 g
- Ogórek konserwowy 50 g
- Sałata
- Gruszka 200 g
– Obiad
- Zupa botwinka z ziemniakami i fasolą 300 ml (SOJ,GLU)
- Pulpety rybny 90 g (RYB, JAJ, GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Mizeria z jogurtem 75g (MLE)
- Brokuł gotowany 75g
- Sos pietruszkowa 80 ml (GLU)
- Kompot z owoców 250 ml