Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Jajecznica na parze 100g (JAJ)
- Ogórek zielony 50g
- Salata
- Jabłko 150g

– Obiad
- Zupa pieczarkowa 300 ml (SEL, GLU)
- Pulpet mięsny 100g (JAJ, GLU SEL)
- Kasza jeczmienna 200g (GLU)
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU,MLE)
- Buraczki gotowane 75g
- Surówka z ogórka kiszonego 75g
- Kompot owocowy 250ml
