Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g  (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Jajecznica na parze 100g (JAJ)
  • Ogórek zielony 50g 
  • Salata
  • Jabłko 150g 

– Obiad

  • Zupa pieczarkowa 300 ml (SEL, GLU)
  • Pulpet mięsny 100g (JAJ, GLU SEL)
  • Kasza jeczmienna 200g (GLU)
  • Sos pietruszkowy 80ml (GLU,MLE)
  • Buraczki gotowane 75g 
  • Surówka z ogórka kiszonego 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści