Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Wędlina 60 g (SOJ)
  • Ogórek zielony 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 100g
  • Jogurt Skyr 150g

– Obiad

  • Zupa grysikowa 300 ml (GLU SEL)
  • Udko luzowane z pieca 100g (SEL)
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki 200g
  • Surówka Colesław 75g
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content