Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Wędlina 60 g (SOJ)
- Ogórek zielony 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 100g
- Jogurt Skyr 150g
– Obiad
- Zupa grysikowa 300 ml (GLU SEL)
- Udko luzowane z pieca 100g (SEL)
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)
- Ziemniaki 200g
- Surówka Colesław 75g
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot z owoców 250 ml