Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU PSZE)
  • Twarożek 70g (MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pomidor 50g Sałata,
  • Jabłko 200g

– Obiad

  • Zupa Fasolowa 300ml (SOJ,SEL)
  • Filet rybny panierowany 100g (GLU, JAJ,RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Surówka z kapusty kiszonej 150g
  • Napój owocowy 250ml
Skip to content