Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU PSZE)
- Twarożek 70g (MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Pomidor 50g Sałata,
- Jabłko 200g
– Obiad
- Zupa Fasolowa 300ml (SOJ,SEL)
- Filet rybny panierowany 100g (GLU, JAJ,RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Surówka z kapusty kiszonej 150g
- Napój owocowy 250ml