Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Wędlina 30 g (SEL)
  • Ser żółty 30 g(MLE)
  • Masło 20g(MLE)
  • Ogórek kiszony 50 g, 
  • Sałata 
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SOJ, SEL)
  • Mus jabłkowy 100g
  • Ryż 200g
  • Sos jogurtowy 100 ml (MLE)
  • Napój 250 ml
Skip to content