Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Pasta jajecznica 70 g (JAJ)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Papryka 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 200 g

– Obiad

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami 300 ml ( SEL)
  • Naleśnik z serem 2 szt (GLU, JAJ, MLE)
  • Naleśnik z dżemem 2szt (GLU,MLE,JAJ)
  • Sos owocowo -jogurtowy 80 ml (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content