Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Pasta jajecznica 70 g (JAJ)
- Masło 20 g (MLE)
- Papryka 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 200 g
– Obiad
- Zupa kapuśniak z ziemniakami 300 ml ( SEL)
- Naleśnik z serem 2 szt (GLU, JAJ, MLE)
- Naleśnik z dżemem 2szt (GLU,MLE,JAJ)
- Sos owocowo -jogurtowy 80 ml (MLE)
- Napój owocowy 250 ml