Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Dżem 30 g 
  • Sałata 
  • Mandarynka 150g 

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
  • Udko  kurczaka luzowane z pieca 100 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos pietruszkowym 80 ml (GLU)
  • Surówka z czerwonej kapusty 75 g (MLE)
  • Fasolka szparagowa 75 g
  • Kompot z owoców 250 g
Skip to content