Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 g (GLU SEL)
- Ziemniak z zieleniną 200 g
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
- Sos grecki 100 g (GLU)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 g