Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna zacierka 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Rzodkiewka 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 g (GLU SEL)
  • Ziemniak z zieleniną 200 g
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
  • Sos grecki 100 g (GLU)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 g
Skip to content