Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (MLE, GLU)
- Kakao na mleku 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka zielonogórska wieprzowa 60g (SOJ)
- Dżem 30g
- Salata
- Jabłko 150g

– Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 300ml (SEL)
- Kaszanka z cebulką 100g (GLU)
- Ziemniakami z zieleniną 200g
- Kapusta kiszona gotowana 75g
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250ml
