Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (MLE, GLU)
  • Kakao na mleku 250ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g  (GLU)
  • Bułka pszenna 50g  (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka zielonogórska wieprzowa 60g (SOJ)
  • Dżem 30g 
  • Salata 
  • Jabłko 150g 

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 300ml  (SEL)
  • Kaszanka z cebulką 100g (GLU)
  • Ziemniakami z zieleniną 200g 
  • Kapusta kiszona gotowana 75g
  • Marchew gotowana 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści