Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU SEL)
- Risotto drobiowe z warzywami 200/100/75g (GLU,SOJ)
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
- Surówka z selera i jabłka 75 g
- Sałata z jogurtem 75 g
- Napój owocowy 250 ml