Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml  (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka świeża 150 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU SEL)
  • Risotto drobiowe z warzywami 200/100/75g (GLU,SOJ)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z selera i jabłka 75 g
  • Sałata z jogurtem 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content