Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU, MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Kiełbasa żywiecka 60g (SOJ)
  • Papryka czerwona 50g 
  • Salata
  • Banan 150g 

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300ml (SEL)
  • Makaron z białym serem na słodko 200g /100g (GLU MLE JAJ)
  • Sos warzywny 200ml  (SEL)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści