Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100g (JAJ)
- Papryka czerwona konserwowa 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 200 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL)
- Pulpet mięsno -warzywna 90 g (0GLU SEL JAJ)
- Ziemniaki gotowane 200
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
- Surówka bułgarska 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Kompot z owoców 250 ml