Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100g (JAJ)
  • Papryka czerwona konserwowa 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL)
  • Pulpet mięsno -warzywna 90 g (0GLU SEL JAJ)
  • Ziemniaki gotowane 200 
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Surówka bułgarska 75 g 
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content