Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g  (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Salceson 30g (SEL)
  • Szynka konserwowa 30g (SEL, SOJ)
  • Ogórek kiszony 50g
  • Salata
  • Banan 150g

– Obiad

  • Zupa brokulowa z ryżem 300ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Bigos z kiełbasą 250g (SEL, SOJ)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści