Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Salceson 30g (SEL)
- Szynka konserwowa 30g (SEL, SOJ)
- Ogórek kiszony 50g
- Salata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa brokulowa z ryżem 300ml (GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Bigos z kiełbasą 250g (SEL, SOJ)
- Kompot owocowy 250ml
