Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z kaszą manną 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 100g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU MLE)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
- Sos 80 ml (GLU)
- Surówka z marchwi i jabłka 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Ziemniaki z koperkiem 200 g
- Kompot z owoców 250 ml