Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna z kaszą manną 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 100g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU MLE)
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
  • Sos 80 ml (GLU)
  • Surówka z marchwi i jabłka 75 g 
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content