Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ, SEL)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Nektarynka 150 g




Dieta łatwostrawna

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (SEL)
  • Kotlet jarski z soja i warzywami 100 g ( GLU,JAJ, SOJ)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki 200 g
  • Cukinia duszona 150 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content