Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ, SEL)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Nektarynka 150 g
Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (SEL)
- Kotlet jarski z soja i warzywami 100 g ( GLU,JAJ, SOJ)
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU, MLE)
- Ziemniaki 200 g
- Cukinia duszona 150 g
- Kompot owocowy 250 ml