Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Śliwka 150 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (GLU)
  • Fasolka po bretońsku 250 g (SEL SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml
Skip to content