Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Śliwka 150 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (GLU)
- Fasolka po bretońsku 250 g (SEL SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot z owoców mrożonych 250 ml