Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (1,7)
- Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
- Pieczywo żytnie 70g (1)
- Bułka pszenna 50g (1)
- Sałatka jarzynowa z jogurtem 100g (7)
- Kiełbasa ślaska 100g (9)
- Masło 20g (7)
- Keczup 10g
- Mandarynka 200 g
– Obiad
- Zupa ryżowa 300ml (9)
- Udko drobiowe luzowane 100g (10)
- Kluski na parze 3szt (1,3)
- Sos pieczeniowy 80ml (1)
- Surówka colesław 75g (2)
- Marchew gotowana 75g
- Kompot 250 ml