Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (1,7)
  • Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
  • Pieczywo żytnie 70g (1)
  • Bułka pszenna 50g (1)
  • Sałatka jarzynowa z jogurtem 100g (7)
  • Kiełbasa ślaska 100g (9)
  • Masło 20g (7)
  • Keczup 10g
  • Mandarynka 200 g

– Obiad

  • Zupa ryżowa 300ml (9)
  • Udko drobiowe luzowane 100g (10)
  • Kluski na parze 3szt (1,3)
  • Sos pieczeniowy 80ml (1)
  • Surówka colesław 75g (2)
  • Marchew gotowana 75g
  • Kompot 250 ml
Skip to content