Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (MLE,GLU)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g(GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta mięsno warzywna 120 g (SEL)
  • Sałata
  • Pomidor 50 g
  • Banan 200 g

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
  • Makaron 200 g (GLU,JAJ)
  • Sos bolognese 150 g (GLU,SEL)
  • Fasolka szparagowa 150g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content