Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (MLE,GLU)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g(GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta mięsno warzywna 120 g (SEL)
- Sałata
- Pomidor 50 g
- Banan 200 g
Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SOJ,SEL)
- Makaron 200 g (GLU,JAJ)
- Sos bolognese 150 g (GLU,SEL)
- Fasolka szparagowa 150g
- Napój owocowy 250 ml