Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml. (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU, MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Gruszka 150 g 

– Obiad

  • Zupa krem z  białych warzyw  300ml (MLE, GLU SEL)
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB,JAJ, GLU))
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sos grecki 80 ml (GLU, SEL)
  • Sałata z jogurtem 75g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content