Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml. (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU, MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
– Obiad
- Zupa krem z białych warzyw 300ml (MLE, GLU SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB,JAJ, GLU))
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos grecki 80 ml (GLU, SEL)
- Sałata z jogurtem 75g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml