Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- S,ynka z indyka 60 g (SOJ)
- Dżem niskoslodzony 30 g
- Salata
- Gruszka 150 g

– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Kotlet jarski z warzywami 100 g (SOJ,JAJ,SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pietruszkowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka z marchwi, selera i jabłka 75 g (SEL)
- Brokuł gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml
