Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU ,MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Salceson oporowy 30g (SEL)
- Polędwica drobiowa 30g (SEL)
- Ogórek konserwowy 50g
- Salata
- Gruszka 150g

– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Udko z kością z pieca konwekcyjnego 200g (SEL)
- Ziemniakami z zieleniną 200g
- Sos cytrynowy 80ml (GLU MLE)
- Surówka z selera I jabłka 75g (SEL)
- Fasolka szparagowa 75g
- Kompot owocowy 250ml
