Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml  (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU ,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Salceson oporowy 30g (SEL)
  • Polędwica drobiowa 30g (SEL)
  • Ogórek konserwowy 50g
  • Salata
  • Gruszka 150g 

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Udko z kością z pieca konwekcyjnego 200g (SEL)
  • Ziemniakami z zieleniną 200g 
  • Sos cytrynowy 80ml (GLU MLE)
  • Surówka z selera I jabłka 75g (SEL)
  • Fasolka szparagowa 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści