Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Masło 20g (GLU)
- Jajeczna na parze z koperkiem 100g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Sok warzywny 200ml (SEL)

– Obiad
- Zupa z soczewicy 300ml ( SEL, SOJ)
- Pulpet mięsny 100g (SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pietruszkowy 80ml (GLU)
- Surówka z kapusty kiszonej 75g
- Brokuł gotowana 75g
- Kompot owocowy 250ml
