Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml  (GLU MLE)
  • Masło 20g  (GLU)
  • Jajeczna na parze z koperkiem 100g  (JAJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Sok warzywny 200ml (SEL)

– Obiad

  • Zupa z soczewicy 300ml ( SEL, SOJ)
  • Pulpet mięsny 100g (SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos pietruszkowy 80ml  (GLU)
  • Surówka z kapusty kiszonej 75g
  • Brokuł gotowana 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści