Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Gruszka świeża 200 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa 300 ml (GLU MLE)
- Ziemniaki 200 g
- Bigos z kapustą i kiełbasą 250g (SEL)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot z owoców 250 ml