Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Dżem 30 g 
  • Gruszka świeża 200 g

– Obiad 

  • Zupa szpinakowa 300 ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki 200 g
  • Bigos z kapustą i kiełbasą 250g (SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content