Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
Dieta z łatwostrawna z ogr. tłuszczu
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
- Filet z kurczaka duszony
- 100 g (SEL)
- Sos potrawkowy 80ml (GLU MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Warzywa gotowane 150 g
- Kompot z owoców 250 ml