Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g 




Dieta z łatwostrawna z ogr. tłuszczu

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (SEL SOJ)
  • Filet z kurczaka duszony
  • 100 g (SEL)
  • Sos potrawkowy 80ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Warzywa gotowane 150 g
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content