Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kiełbasa szynkowa 60 g (SEL, SOJ)
  • Dżem 30 g 
  • Liść sałaty
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300 ml (SEL,GLU)
  • Udko z kością z pieca 200 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z marchwi i jabłka 75 g 
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content