Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kiełbasa szynkowa 60 g (SEL, SOJ)
- Dżem 30 g
- Liść sałaty
- Banan 150 g

– Obiad
- Zupa koperkowa 300 ml (SEL,GLU)
- Udko z kością z pieca 200 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z marchwi i jabłka 75 g
- Warzywa gotowane 75 g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU,MLE)
- Kompot owocowy 250 ml
