Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (7)
  • Pieczywo mieszane 120 g (1,2)
  • Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
  • Pasta rybna 70 g
  • Masło 20g (7)
  • Ogórek świeży 50 g
  • Sałata 
  • Mandarynki 200 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300ml ( 1,9)
  • Makaron spaghetti 200g (1,3)
  • Sos pomidorowy 100g (1)
  • Brokuł 75g
  • Marchew 75g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content