Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml (1,2)
  • Zupa mleczna 300 ml (1,3,7)
  • Pieczywo mieszane 120g (1)
  • Pasta twarogowa z koperkiem 70g (7)
  • Dżem 30g
  • Sałata
  • Śliwki 200g

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300 ml (1)
  • Ziemniaki 200 g
  • Filet rybny panierowany 100g (1)
  • Surówka z kapusty kiszonej 150 g
  • Sos cytrynowy 80 ml (1)
  • Kompot z owoców 250 ml
Skip to content