Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU MLE)
  • Pieczywo graham 60 g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Ogórek świeży 50 g 
  • Sałata 

– II Śniadanie

  • Jabłko surowe 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pieczarkowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
  • Gulasz drobiowo -wieprzowy 150 g (GLU SEL,MLE)
  • Sałata z kiszonych ogórków 75 g
  • Buraczki na ciepło 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content