Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU MLE)
- Pieczywo graham 60 g (GLU)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
– II Śniadanie
- Jabłko surowe 150 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pieczarkowa 300 ml (GLU,SEL)
- Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
- Gulasz drobiowo -wieprzowy 150 g (GLU SEL,MLE)
- Sałata z kiszonych ogórków 75 g
- Buraczki na ciepło 75 g
- Kompot owocowy 250 ml