Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g(GLU)
  • Kawa zbożowa 250 g(GLU,MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Ogórek świeży 50 g
  • Sałata
  • Gruszka 200 g

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
  • Udko drobiowe duszone 200 g ((SEL)
  • Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 ml 
  • Kapusta biała got.75 g
  • Surówka z marchwi i jabłka 75 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content