Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g(GLU)
- Kawa zbożowa 250 g(GLU,MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Ogórek świeży 50 g
- Sałata
- Gruszka 200 g
Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL)
- Udko drobiowe duszone 200 g ((SEL)
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 ml
- Kapusta biała got.75 g
- Surówka z marchwi i jabłka 75 g
- Napój owocowy 250 ml