Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Salata
- Jabłko surowe 150 g

– Obiad
- Zupa fasolowa 300 ml (SOJ)
- Kotlet mielony z pieca 90 g (GLU, JAJ, SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos potrawkowy 80 ml (GLU)
- Salatka szwedzka 75g
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml
