Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Salata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300 ml (SOJ)
  • Kotlet mielony z pieca 90 g (GLU, JAJ, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos potrawkowy 80 ml (GLU)
  • Salatka szwedzka 75g
  • Marchew gotowana 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content