Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna kaszką manna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka surowa 200 g

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Obiad
- Zupa fasolowa 300 ml (GLU,SOJ)
- Pierogi z mięsem 350 g (GLU , MLE, JAJ)
- Warzywa.gotowane 150 g
- Kompot z owoców mrożonych 250 ml
– Podwieczorek
- Cocktail owsiano – owocowy b/c 200 ml (MLE,GLU)
