Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna kaszką manna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Gruszka surowa 200 g

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300 ml (GLU,SOJ)
  • Pierogi z mięsem 350 g (GLU , MLE, JAJ)
  • Warzywa.gotowane 150 g 
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml 

Podwieczorek

  • Cocktail owsiano – owocowy b/c 200 ml (MLE,GLU)
Przejdź do treści