Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE ,GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (MLE,GLU)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka gotowana wieprzowa 60g (SEL)
- Pomidor 50g
- Salata
- Gruszka 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Omlet mięsny 100g (SEL)
- Sos koperkowy 80ml (GLU MLE)
- Ziemniakami 200g
- Surowka z kiszonego ogórka 75g
- Bukiet warzyw gotowanych 75g
- Kompot owocowy 250 ml
