Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE ,GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (MLE,GLU)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka gotowana wieprzowa 60g (SEL)
  • Pomidor 50g
  • Salata
  • Gruszka 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Omlet mięsny 100g (SEL)
  • Sos koperkowy 80ml (GLU MLE)
  • Ziemniakami  200g 
  • Surowka z kiszonego ogórka 75g
  • Bukiet warzyw gotowanych 75g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści