Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Dżem 30 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
- Pieczeń rzymska 90 g (GLU SEL JAJ)
- Sos pieczarkowy 80 ml (GLU)
- Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
- Buraczki gotowane 75
- Kalafior gotowany 75g
- Kompot z owoców 250 g