Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Dżem 30 g 
  • Sałata 
  • Banan 200 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
  • Pieczeń rzymska 90 g (GLU SEL JAJ)
  • Sos pieczarkowy 80 ml (GLU)
  • Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
  • Buraczki gotowane 75 
  • Kalafior gotowany 75g 
  • Kompot z owoców 250 g 
Skip to content