Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa b/c 250ml (MLE, GLU)
  • Pieczywo mieszane 35g (GLU)
  • Pieczywo graham 35g (GLU)
  • Bułka grahamka 50g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60g (SEL)
  • Ogórek konserwowy 50g
  • Salata
  • Jablko surowe 150g
  • II śniadanie 
  • Budyn b/c 200ml (MLE)

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa z ryżem 300ml (GLU SEL)
  • Fasolka po bretońsku 200g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Salata z jogurtem 75g (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści