Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250ml (MLE, GLU)
- Pieczywo mieszane 35g (GLU)
- Pieczywo graham 35g (GLU)
- Bułka grahamka 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka drobiowa 60g (SEL)
- Ogórek konserwowy 50g
- Salata
- Jablko surowe 150g
- II śniadanie
- Budyn b/c 200ml (MLE)

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa kalafiorowa z ryżem 300ml (GLU SEL)
- Fasolka po bretońsku 200g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Salata z jogurtem 75g (MLE)
- Kompot owocowy 250ml
