Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Banan 200g
– Obiad
- Zupa koperkowa 300 ml (SEL GLU)
- Ryż gotowany 200 g
- Sos 80 ml (GLU, MLE)
- Udko z kurczaka 90 g
- Surówka z kapusty modrej 75g
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot z owoców 250 ml