Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 200g

– Obiad

  • Zupa koperkowa 300 ml (SEL GLU)
  • Ryż gotowany 200 g
  • Sos 80 ml (GLU, MLE)
  • Udko z kurczaka 90 g
  • Surówka z kapusty modrej 75g
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content