Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie 

  • Pieczywo graham 40 g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 30 g (GLU)
  • Bułka graham 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kakao b/c 250 g
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Ogórek konserwowy 50 g 
  • Pomidor 100 g 
  • Sałata 

– II śniadanie 

  • Skyr naturalny 150 g (MLE)

Dieta łatwostrawna

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
  • Makaron 200 g (GLU JAJ)
  • Gulasz drobiowy z warzywami 150 g (GLU SEL)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content