Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Pieczywo graham 40 g (GLU)
- Pieczywo mieszane 30 g (GLU)
- Bułka graham 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kakao b/c 250 g
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
- Ogórek konserwowy 50 g
- Pomidor 100 g
- Sałata
– II śniadanie
- Skyr naturalny 150 g (MLE)
Dieta łatwostrawna
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Makaron 200 g (GLU JAJ)
- Gulasz drobiowy z warzywami 150 g (GLU SEL)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml