Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna z ogr. tłuszczu
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml GLU MLE)
- Pieczywo pszenne 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta z białej jaj 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko prażone 150 g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa kapuśniak 300 ml (SEL SOJ)
- Filet rybny panierowany 100 g (JAJ RYB GLU)
- Sos grecki 80 ml (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml
