Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis




Dieta łatwostrawna z ogr. tłuszczu 

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml GLU MLE)
  • Pieczywo pszenne 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta z białej jaj 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Jabłko prażone 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa kapuśniak 300 ml (SEL SOJ)
  • Filet rybny panierowany 100 g (JAJ RYB GLU)
  • Sos grecki 80 ml (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content