Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. Łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU MLE)
- Pieczywo graham 80 g (GLU)
- Pieczywo pszenno żytnie 40 ml (GLU)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150 g
– II śniadanie
- Kisiel b /c 200 g
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (GLU SEL SOJ)
- Ryż na mleku 200g (MLE)
- Mus jabłkowy 100 ml
- Sos jogurtowy 100ml (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml