Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. Łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU MLE)
  • Pieczywo graham 80 g (GLU)
  • Pieczywo pszenno żytnie 40 ml (GLU)
  • Szynka z  koperkiem 60 g (SOJ)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata
  • Gruszka świeża 150 g

– II śniadanie

  • Kisiel b /c 200 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (GLU SEL SOJ)
  • Ryż na mleku 200g (MLE)
  • Mus jabłkowy 100 ml
  • Sos jogurtowy 100ml (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content