Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z indyka 60 g (SOJ)
  • Dżem 30 g 
  • Sałata
  • Gruszka świeża 150g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (GLU, SEL)
  • Fasolka po bretońsku 200 g (GLU,SEl)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content