Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z indyka 60 g (SOJ)
- Dżem 30 g
- Sałata
- Gruszka świeża 150g
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2024/12/xsniadanie_04_12_24-1024x927.jpg.pagespeed.ic.lD4jqE8O01.jpg)
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (GLU, SEL)
- Fasolka po bretońsku 200 g (GLU,SEl)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2024/12/obiad_04_12_24-1008x1024.jpg)