Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta Podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Masło 20 g (MLE)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa szczawiowa 300 ml (SEL)
- Ryba panierowania smażona 100 g ( GLU,JAJ)
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
- Ziemniaki 200 g
- Warzywa gotowane 75g
- Surówka z kapusty kiszonej 75g
- Napój owocowy 250 ml