Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta Podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa szczawiowa 300 ml (SEL)
  • Ryba panierowania smażona 100 g ( GLU,JAJ)
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
  • Ziemniaki 200 g 
  • Warzywa gotowane 75g
  • Surówka z kapusty kiszonej 75g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content