Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Kiełbasa szynkowa 30 g (SEL)
  • Ogórek zielony 50g 
  • Salata
  • Banan  150g 

– Obiad

  • Zupa krupnik z ziemniakami 300 ml (GLU,SEL)
  • Gulasz z żołądków drobiowych 150 g (GLU, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Surówka Colesław 75g (MLE)
  • Buraczki gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content