Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Kiełbasa szynkowa 30 g (SEL)
- Ogórek zielony 50g
- Salata
- Banan 150g

– Obiad
- Zupa krupnik z ziemniakami 300 ml (GLU,SEL)
- Gulasz z żołądków drobiowych 150 g (GLU, SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Surówka Colesław 75g (MLE)
- Buraczki gotowane 75g
- Kompot owocowy 250 ml
