Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa.

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (MLE, GLU)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (GLU, MLE)
  • Udko z kurczaka z pieca 200g (SEL)
  • Ryż gotowany 200 g
  • Sos poprawkowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z marchwi i selera 75g (SEL)
  • Kapusta gotowana 75g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content