Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa.
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (MLE, GLU)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa koperkowa z ziemniakami 300 ml (GLU, MLE)
- Udko z kurczaka z pieca 200g (SEL)
- Ryż gotowany 200 g
- Sos poprawkowy 80 ml (GLU)
- Surówka z marchwi i selera 75g (SEL)
- Kapusta gotowana 75g
- Napój owocowy 250 ml