Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo graham 40g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 30g (GLU)
  • Bułka grahamka 50g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100g (JAJ)
  • Papryka czerwona 50g
  • Salata 
  • Jabłko 150g

– II Śniadanie

  • Jogurt naturalny 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 (GLU, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Gzika 100g (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści