Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo graham 40g (GLU)
- Pieczywo mieszane 30g (GLU)
- Bułka grahamka 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Jajecznica na parze 100g (JAJ)
- Papryka czerwona 50g
- Salata
- Jabłko 150g
– II Śniadanie
- Jogurt naturalny 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa krupnik 300 (GLU, SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Gzika 100g (MLE)
- Kompot owocowy 250ml
