Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo pszenne 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka drobiowa 60g (SEL, SOJ)
- Dżem 30g
- Pomidor 50g
- Salata
- Jabłko prażone 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa barszcz ukraiński 300ml (SEL, SOJ)
- Racuchy drożdżowe z jabłkiem 300g (GLU MLE, JAJ)
- Sos jogurtowy-waniliowy 100g (MLE)
- Sok warzywny 200g
- Kompot owocowy 250ml
