Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo pszenne 50g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka drobiowa 60g (SEL, SOJ)
  • Dżem 30g
  • Pomidor 50g
  • Salata
  • Jabłko prażone 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa barszcz ukraiński 300ml (SEL, SOJ)
  • Racuchy drożdżowe z jabłkiem 300g (GLU MLE, JAJ)
  • Sos jogurtowy-waniliowy 100g (MLE)
  • Sok warzywny 200g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści