Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 35 g (SEL SOJ)
- Jajko gotowane 25 g (JAJ)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Gruszka 200 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL SOJ)
- Ziemniaki z koperkiem 200 g
- Gołąbek w kapuście 250 g (SEL SOJ)
- Surówka z selera i jabłka 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Napój owocowy 250 ml