Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 35 g (SEL SOJ)
  • Jajko gotowane 25 g (JAJ)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 200 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g
  • Gołąbek w kapuście 250 g (SEL SOJ)
  • Surówka z selera i jabłka 75 g
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content