Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250ml b/c ( GLU MLE)
  • Pieczywo graham 50g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 70g (GLU MLE)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60g (SOJ)
  • Dżem 30g 
  • Pomidor 50g 
  • Salata 
  • Jablko 150g 
  • II śniadanie 
  • Jogurt naturalny 150g  (MLE)

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300ml  (SEL, GLU )
  • Udko luzowane z pieca 100g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos koperkowy 80ml (GLU MLE)
  • Szpinak gotowany 75g
  • Surówka z selera I jabłka 75g (SEL)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści