Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250ml b/c ( GLU MLE)
- Pieczywo graham 50g (GLU)
- Pieczywo mieszane 70g (GLU MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60g (SOJ)
- Dżem 30g
- Pomidor 50g
- Salata
- Jablko 150g
- II śniadanie
- Jogurt naturalny 150g (MLE)

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300ml (SEL, GLU )
- Udko luzowane z pieca 100g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos koperkowy 80ml (GLU MLE)
- Szpinak gotowany 75g
- Surówka z selera I jabłka 75g (SEL)
- Kompot owocowy 250ml
