Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Arbuz 200 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 g (SEL GLU)
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
  • Sos grecki 100 ml (GLU SEL SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content