Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta jajeczna 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Arbuz 200 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami 300 g (SEL GLU)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
- Sos grecki 100 ml (GLU SEL SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot z owoców 250 ml